Лудогорец" напусна Шампионската лига, след като загуби двубоя си от втория предварителен кръг в турнира от "Мидтиланд" с 0:1. На своя стадион в Разград българският първенец беше надигран и в големи периоди от срещата се защитаваше.

Единственото попадение за датския шампион вкара резервата Жуниор Брумадо в 78-ата минута.

През второто полувреме българският тим можеше да получи дузпа заради игра с ръка на бранител на "Мидтиланд", но съдията Денис Шурман не видя нарушение.

Поражението изхвърля "Лудогорец" от надпреварата и слага край на мечтите на тима да участва отново в групите на Шампионската лига. За последно "Лудогорец" стори това през сезон 2015-16, когато дори завърши трети и продължи в Лига Европа.

Българският шампион продължава с европейското си участие, като ще играе в третия предварителен кръг на Лига Европа.

Треньорът на "Лудогорец" Павел Върба направи няколко промени, като заложи на трима футболисти в средата на терена, опитвайки да отговори на физическата сила на датчаните. Той пусна едновременно Стефан Баджи, Абел Анисе и Алекс Сантана. Атаката поведе Клаудиу Кешеру, подкрепян по фланговете от Мавис Чибота и Каули Оливейра.

До 20-ата минута опасни положения пред двете врати нямаше, като преобладаваше битката по терена. След това "Мидтиланд" наложи надмощие и създаде много трудности на българската защита.

"Лудогорец" трудно изнасяше топката и беше принуден постоянно да се брани. В 23-ата минута след пробив отдясно и хубаво подаване топката стигна до Авер Мабил, който не уцели вратата от около 10 метра. Малко по-късно с пропуск се отчете и Божидар Краев.

До края на първата част "Мидтиланд" създаде още две чисти положения, а веднъж трябваше решително да се намесва и Ренан.

След почивката ситуацията не се промени драстично. "Лудогорец" опита да бъде по-агресивен, но първите две положения бяха за датчаните, като въпреки това гол не падна.

Чак в 64-ата минута "Лудогорец" стигна до първата си сериозна голова възможност. След разбъркване и лоша намеса на вратарят на "Мидтиланд" Каули стреля силно, а топката срещна ръката на Паулиньо от датския тим. Реферът не видя това, а при повторен изстрел на Чибота с глава друг бранител на гостите изби от голлинията.

Постепенно "Лудогорец" успя да изравни играта и най-вече чрез резервата Бернард Текпетей започна да създава трудности за датчаните.

В 75-ата минута резервата Жуниор Брумадо можеше да изведе гостите напред. Неговият удар по тревата обаче беше спасен с крак от Ренан. Само две минути по-късно датчаните все пак успяха да вкарат.

Именно Брумадо реагира много добре при разбъркване след корнер. Той успя да изпревари Ренан и промуши топката край вратаря на българския шампион.

Дневник