Ден след отпадането на "Лудогорец" от Шампионската лига останалите български отбори започват участието си в европейските турнири. ЦСКА, "Локомотив" (Пловдив) и "Славия" ще изиграят тази вечер мачовете си от първия предварителен кръг на Лига Европа.

Трите състава започват от едно стъпало, но се намират в различна форма в началото на сезона.

ЦСКА посреща на своя стадион "Българска армия" малтийския "Сайрънс". Съперникът на червените няма опит в европейските турнири, а съставът на Стамен Белчев е считан за фаворит. Преди срещата ЦСКА навлезе в добра форма, като записа две поредни победи след равенството на старта на сезона.

Треньорът на червените си пожела подобрение на играта и продължаване напред в турнира.

"Съперникът е дебютант в евротурнирите, но в никакъв случай не е слаб отбор. Силите в Европа се изравняват постоянно", заяви Белчев и уточни, че ще използва основния си състав.

Двубоят е от 20 часа.

Час по-късно носителят на Купата на България "Локомотив" (Пловдив) се изправя срещу "Искра" от Черна гора. Тимът на Бруно Акрапович е считан за фаворит, но специалистът предупреди играчите си, че ги чака тежък мач.

"Казвам на играчите ми, че теренът е мястото, на което се вижда фаворита. Искам да сме организирани в двете части от играта. Трансформацията напред, към защита, с топка в крака или без - неща, които се изискват качества за европейски футбол", коментира. Акрапович.

Съперникът на "Локомотив" е трети в първенството на Черна гора след два изиграни кръга.

Също в 21 часа стартира и срещата на "Славия", който се завръща в Европа. Белите, които все още нямат победа от началото на сезона и стартираха неубедително, гостуват на "Кукеши" в Албания.

Преди срещата "Славия" има проблеми с контузени играчи, като по крилата треньорът Златомир Загорчич почти няма опции. Въпреки това той не иска да си мисли, че белите могат да отпаднат.

"Не искам и за секунда да мисля по този въпрос, просто трябва да победим. Това го говоря всеки път. Не се притеснявам, искам точно това и от отбора", коментира Загорчич преди срещата.

Дневник