С много трудности ЦСКА преодоля първия предварителен кръг в Лига Европа, след като победи "Сайрънс" с 2:1. Българският тим изоставаше до 75-ата минута, като не се виждаше как ще се справи със съперника си.

ЦСКА игра слабо, в много моменти без идеи в атака, а освен това "Сайрънс" пропусна и дузпа.

Малтийците поведоха в 69-ата минута, когато Максуел се разписа. Резервата Ахмед Ахмедов в 75-ата минута и Али Соу в добавеното време все пак донесоха успех на червените.

"Извинявам се на всички за днешния мач. Отборът на ЦСКА не трябва да изглежда по този начин", каза след срещата треньорът на червените Стамен Белчев.

Съставът му не убеди, че е по-добър от дебютанта в европейските турнири. В началото на срещата играчите на "Сайрънс" имаха два отлични шанса да вкарат, като първият дойде преди да е изтекла и една минута.

Секунди след началото на втората част "Сайрънс" получи правото да изпълни дузпа. Това се случи след контакт на малтийски нападател с Юрген Матей. Бранителят на ЦСКА претендираше, че нарушение няма, а повторенията показаха, че Матей опитва да играе и с топката, но събаря противника.

От бялата точкa Максуел стреля в долния десен ъгъл, но Густаво Бусато спаси.

В 69-ата минута Максуел се поправи и с удар извън наказателното поле не остави шансове на вратаря на ЦСКА. В ситуацията имаше и рикошет от играч на ЦСКА.

Едва в края на срещата червените се активизираха. Това съвпадна и с влизането на Георги Йомов и Ахмед Ахмедов. Именно последният вкара в 75-ата минута, като засече от въздуха центриране на Юнус Санкаре.

Всичко отиваше към равенство и продължения, но в добавеното време Али Соу спаси червените. Гамбийският нападател се освободи хубаво, получавайки пас от Йомов и от малък ъгъл вкара.

Дневник