Голямата звезда от близкото минало в НБА Майкъл Джордан е имал ключова роля в преговорите между баскетболистите и собствениците на отборите при обсъждането на темата за продължаването на мачовете, съобщава ESPN. Двубои от плейофите бяха отложени заради бойкота на "Милуоки бъкс" от сряда.

В последните два дни спортът в САЩ "замръзна" заради протестите срещу расовото неравенство. В НБА голяма част от състезателите отказаха да играят.

Самият Джордан понасяше критики, че стои встрани от темата, която се развива в последните седмици. Шесткратният шампион с "Чикаго булс" сега е собственик на "Шарлот хорнетс" и е единственият чернокож мажоритарен собственик на отбор в НБА, припомня ESPN.

Според сайта Джордан се е свързал с президента на асоциацията на баскетболистите Крис Пол с намерението да разбере какво искат да постигнат състезателите преди срещата със собствениците. Той говорил също и със звездата на "Хюстън рокетс" Ръсел Уестбрук.

Част от баскетболистите искали сезонът да бъде прекратен и да не бъде излъчен шампион. В крайна сметка те се съгласили плейофите да продължат.

"В момента е по-добре да се слуша, отколкото да се говори", заявил Джордан по време на виртуалната среща на собствениците в четвъртък сутринта.

Дневник