Цветана Пиронкова и Григор Димитров ще изиграят мачовете си от втория кръг на US Open в четвъртък вечер. Срещите на българските представители в надпреварата са в дневната сесия за четвъртия състезателен ден.

Пиронкова, която се завърна на корта след тригодишно отсъствие, се изправя срещу бившата №1 Гарбине Мугуруса. Двете откриват програмата на корт №17, като мачът започва в 18 часа българско време.

До момента двете никога не са се срещали. Пиронкова стигна д мач с испанката, след като победи Людмила Самсонова с 6:2, 6:3.

За последно българката игра в Ню Йорк през 2016 г., когато загуби във втори кръг. Най-доброто ѝ представяне е осминафинал от 2012 г.

Малко по-късно на корта ще излезе и Григор Димитров, който среща Мартон Фучович от Унгария. Срещата между тях е втора на корт №12. Като в 18 ч. Роберто Баутиста Агут и Миомир Кецманович откриват програмата.

В първия кръг Димитров надви Томи Пол от САЩ с 6:4, 6:3, 6:1.

Димитров и Фучович имат само един мач помежду си, като играха наскоро на "Мастърс" турнира в Ню Йорк. Тогава унгарецът победи със 7:5, 4:6, 6:2.

Дневник