С вяра в колектива националният отбор по футбол излиза за второто си предизвикателство в Лигата на нациите. Тимът на Георги Дерменджиев гостува на Уелс в Кардиф с надежда за добър резултат след изпуснатата победа при домакинството на Ирландия.

В четвъртък националите можеха да започнат със самочувствие турнира, но гол в добавеното време ги лиши от успеха. Според Дерменджиев отборът е забравил за мача в София и гледа напред.

Двубоят с Уелс е от 16 ч. и ще бъде предаван по БНТ 1.

"Искам да видя един добър колектив. Разчитаме главно на това. Искаме да си помагат и да бъдат единни. Искам от играчите да направят добър мач, да изпълнят това, което им е казано", каза Дерменджиев в навечерието на мача, като същото мнение сподели и Галин Иванов.

Отборът има нелека задача, като мачът в Кардиф е последният тест преди важния плейоф с Унгария за класиране на европейското първенство през октомври.

С началото на Лигата на нациите българите поемат по нов път с променен облик и подмладяване на състава. Според Дерменджиев футболистите му не са в оптимална форма и ще има рокади в сравнение с мача срещу Ирландия. За Уелс не замина единствено капитанът Петър Занев, който се контузи в предишния двубой.

Предизвикателство за отбраната на българите ще бъде опазването на Гарет Бейл. Въпреки че не играе често за "Реал" (Мадрид), крилото е важна част от националния отбор.

В исторически план двата отбора са се срещали в шест официални мача. В тях българите имат четири победи и две загуби.


Дневник