Българският национален отбор по футбол загуби с 0:1 гостуването си на Уелс в мач от Лигата на нациите. Тимът беше на път да вземе точка, но допусна гол в добавеното време след груба грешка в защита. Автор на единствения гол стана Неко Уилямс, който се разписа с глава.

Във втори пореден двубой съставът позволи да получи късен гол, като няколко дни по-рано завърши наравно с Ирландия у дома.

При визитата си в Кардиф тимът на Георги Дерменджиев игра, за да не загуби и не отправи нито един точен удар. В рамките на 90-те минути уелсците бяха по-активни, но пропуснаха няколко добри шанса.

След два мача в група 4 на Лига В Уелс има 6 точки и води, а България е с една. Другите два тима Ирландия и Финландия играят по-късно в Дъблин.


"Играчите бяха много дисциплинирани. Става дума за индивидуални грешки. Футболът се играе на голове. Виждам в очите на играчите голямото съжаление. Заслужавахме точката. Това е футболът и няма връщане. Една такава игра ще ни даде увереност. Тези грешки в бъдеще ще се изчистят", коментира след двубоя селекционерът Дерменджиев.

Той не изрази притеснения от липсата на положения при българския тим.

"Уелс също нямаха положения. Съставът е много променен. Мисля, че в бъдеще ще е различно в атака. Исках да видя момчетата кой ще отговаря и ще си заслужи мястото за следващите мачове", добави Дерменджиев.

Дневник