Три дни след като промени решението си и обяви, че остава в "Барселона", Лионел Меси се появи на тренировките на каталунците. Аржентинецът, около когото се разрази истинска сага, започва подготовка със съотборниците си за новия сезон.

На 25 август Меси изпрати факс до клуба, с който изрази желанието си да напусне "Барселона". На 7 септември аржентинецът наруши мълчанието си с ново съобщение, в което каза, че не може да тръгне срещу каталунците и ще изпълни договора си, който е до лятото на 2021 г.

В понеделник голмайстор №1 в историята на "Барселона" пристигна пръв за тренировката. Според испанската преса новият треньор Роналд Куман е въвел задължение играчите да са на базата най-малко час преди началото на заниманията. Меси е пристигнал 90 минути преди тренировката.

По-рано през деня медиите в Испания разпространиха информация, според която Меси може да подпише нов договор с "Барселона". Това може да се случи след изборите за президент, на които се очаква Хосеп Мария Бартомеу да бъде сменен.

Между Меси и настоящия президент на клуба има голямо напрежение, което се повиши след уволнението на Ернесто Валверде през януари. Седмици по-късно стана ясно, че Бартомеу е наел фирма, която да се грижи за добрия му имидж и да критикува играчите.

Дневник