Неверни твърдения от страна на ръководството на "Левски" са довели до изостряне на конфликтите между запалянковците на тима в последно време. Такова мнение изразиха организираните фенове на сините от Националния клуб на привържениците (НКП). В последните седмици няколко пъти запалянковците влязоха в спорове с ръководството на клуба, отправяйки въпроси към изпълнителния директор Павел Колев и члена на Надзорния съвет Константин Папазов.

На пресконференция членът на НКП Димитър Костадинов, който е брат на най-влиятелната фигура в Сектор Б Любомир Костадинов, бившият маркетингов директор Тодор Минев и Мартин Фердинандов - собственик на охранителната фирма "Спорт секюрити", повдигнаха някои важни въпроси.

Организираните фенове са в конфликт с групата "Ултрас Левски", която напусна Сектор Б и гледа мачовете от един блок в Сектор А.

"Не казвам, че ръководството напада нас. Казваме, че ръководството изрече неверни твърдения, които дадоха повод на въпросната група хора да ни нападнат отново", коментира Димитър Костадинов.

Той категорично отрече твърденията, че феновете източват клуба под някаква форма.

"Ние вярваме, че такава вражда е вредна и непродуктивна и не бива да бъде подклаждана. Според нас думите в последната пресконференция на клуба дадоха основа и то се случи мигновено", добавиха феновете.

Костадинов, Минев и Фердинандов отхвърлиха твърденията на ръководството на клуба за фен магазина на клуба, както и за част от договорите между двете страни, включително този за охрана на мачовете. "Цената от 80 лева на човек я определи лично Васил Божков. Предполагам го направи, за да може да дава същите пари на неговата охранителна фирма, която ни осъществяваше контрол и също така пазеше стадиона", коментира Фердинандов.

Дневник