Григор Димитров започна успешно участието си на "Мастърс" турнира в Рим, след като спечели мача си от първия кръг срещу Джанлука Магер със 7:5, 6:1. Срещата продължи час и 14 минути.

Българинът, който е 15-и поставен в основната схема, показа отлична игра и не даде много шансове на съперника си. Оспорваният първи сет се дължеше от грешки на Димитров в стремежа му да играе по-агресивно и да търси бърз завършек на разиграванията.

Това беше първи мач за Димитров срещу 25-годишния италианец. Във втори кръг българинът ще срещне победителя от мача Йошихито Нишиока и Миомир Кечманович.

Най-високо поставеният съперник, който може да срещне в осминафиналите, е Стефанос Циципас (№3). В четвъртфиналите е възможен сблъсък с Фабио Фонини (№7) или Денис Шаповалов (№12). В първия сет Димитров реализира ранен пробив, за да поведе с 3:1, но още в следващия гейм Магер успя да вземе подаването на българина. Стигна се до 5:5, а след това Димитров поведе с 6:5. В следващия гейм бившият №3 в света проби отново Магер и затвори сета.

Това се отрази на увереността на италианеца, който влезе по-трудно във втората част. От своя страна Димитров увеличи темпото и заигра още по-агресивно.

Късите разигравания бяха в полза на българина, който спечели пет поредни гейма. Чак след това Магер прекъсна серията му, за да открие сметката си в сета. Още в следващото си подаване Димитров спечели на нула и се класира за втория кръг.

Дневник