Водачът в ранглистата Новак Джокович заяви, че е научил голям урок след дисквалификацията от US Open. Организаторите прибегнаха до мярката, след като сърбинът уцели неволно един от съдиите на линията с топка в гърлото по време на мача с Пабло Кареньо Буста.

"Работя психически и емоционално също толкова здраво, колкото и за физиката. Опитвам да бъда най-добрата версия на себе си на корта и извън него. Разбирам, че се появяват такива изблици, но това е част от личността и играча, който винаги съм бил. Ще приема случилото се с възможно най-голямо разбиране като голям урок", каза Джокович преди участието си на турнира в Рим.

Той поясни, че е разсъждавал дълго за случката и продължава да мисли за нея. Джокович изрази надежда, че инцидентът няма да му попречи да се завърне успешно на корта. Той уточни, че целта му е да задмине рекордите на Роджър Федерер по най-много титли от Големия шлем и най-дълго време като №1.

"Беше напълно неочаквано и непреднамерено. Когато удариш топката по този начин, има шанс да уцелиш някой, който е на корта. Правилата са ясни, така че ги приех. Трябваше да продължа напред и това сторих. Разбира се, че не съм го забравил. Не мисля, че някога ще мога, защото това е едно от онези неща, които остават в паметта ти до края на живота", допълни сърбинът.

Рафаел Надал също се включи с коментар по темата. Испанецът заяви, че Джокович е нямал късмет, но не трябва да прави такива неща и е важно да има по-добър самоконтрол на корта.

Дневник