Ливърпул" постигна споразумение с "Байерн" (Мюнхен) за привличането на Тиаго. Според Би Би Си 29-годишният халф ще подпише договор за четири години с мърсисайдци, като английският шампион ще плати поне 20 милиона паунда за трансфера и допълнителни пет милиона под формата на бонуси при бъдещи успехи с отбора.

Новина потвърди изпълнителният директор на "Байерн" Карл-Хайнц Румениге. Треньорът на баварците Ханс-Дитер Флик изрази радостта си от работата с Тиаго.

"Тиаго е изключителен играч и беше много важен за нас. Моят щаб и аз се наслаждавахме на работата с него. Беше емоционално, когато си казахме сбогом. Мога само да поздравя "Ливърпул", тъй като се сдобиха със страхотен играч и страхотен човек", каза Флик на пресконференция преди старта на Бундеслигата.

Тиаго беше основният плеймейкър на "Байерн" с 235 мача за тима. Той имаше ключова роля за триумфа в Шампионската лига и спечеления требъл от баварците през миналия сезон. Халфът беше част от германския шампион цели седем години след трансфера от "Барселона" на стойност 25 милиона евро през 2013 г.

Тиаго е второто ново попълнение за "Ливърпул" през лятото. Преди това червените привлякоха крайният бранител Костас Цимикас за 10 милиона паунда.

Дневник