Локомотив" (Пловдив) отпадна от Лига Европа след драматична загуба с 1:2 от "Тотнъм" във втория предварителен кръг. Българският тим игра вдъхновено и дори поведе срещу "шпорите", като беше близо до сензационен успех срещу именития си съперник, който беше с всичките си звезди на терена.

Георги Минчев изведе състава на Бруно Акрапович в 71-ата минута. В последните 10 минути "Тотнъм" вкара два гла, като беше и с двама души повече. Диниш Алмейда и Бирсент Карагарен бяха изгонени от "Локомотив", а за "Тотнъм" се разписаха Хари Кейн (80') и Танги Ндомбеле (85').

До 80-ата минута "Локомотив" стоеше много добре и особено в защита не допускаше големи проблеми, опазвайки звездата на "шпорите" Кейн. Единственият колебания на "черно-белите" бяха преди почивката, когато Муса Сисоко удари греда, а Стивън Бергвайн искаше дузпа.

И двата тима подходиха внимателно в първите минути, като за домакините беше трудно да задържат топката по-трайно. "Тотнъм" успя по-бързо да се ориентира, най-вече с атаки по левия фланг.

В 10-ата минута след атака именно отляво топката стигна до границата на наказателното поле, откъдето Муса Сисоко стреля мощно, но разтресе гредата.

Постепенно играта се пренесе в средата на терена, като преобладаваше битката. "Локомотив" показа грамотни действия и затваряше празните пространства пред вратата си. Единственият проблем пред "черно-белите" беше невъзможността да задържат топката в предни позиции.

В 28-ата минута "Тотнъм" имаше сериозни претенции за дузпа. Лукас Масоеро повали в наказателното поле Стивън Бергвайн без възможност да играе с топката. Съдията обаче прецени че дузпа няма.

До края на първата част Мартин Луков трябваше да се намесва два пъти. В единия от тях го стори отлично, но след това имаше леки колебания. Въпреки това голове не паднаха.

След паузата ситуацията на терена не се промени драстично - "Тотнъм" контролираше топката, но така и не стигаше до чисти положения. "Локомотив" трупаше самочувствие с всяка изминала минута, а пропуските изнервиха Моуриньо.

Португалецът прибегна до няколко промени, но вместо това "черно-белите" стигнаха до гол.

В 71-ата минута след центриране от корнер Димитър Илиев отклони топката, а от пет метра резервата Георги Минчев нямаше как да сгреши с глава - 1:0.

Централният нападател се разписа само три минути след появата си на терена.

Малко по-късно домакините можеха да стигнат и до втори гол, но удар на Карагарен беше избит от Юго Лорис.

Радостта на "Локомотив" обаче продължи едва девет минути. Бързо "Тотнъм" натисна домакините и стигна до изравнителен гол след груба грешка в защита. Мартин Луков беше изблъскан при центриране и искаше фаул, след което Бен Дейвис стреля с глава, а на голлинията Диниш Алмейда спря топката с ръка.

Португалецът получи директен червен картон, а в споровете покрай дузпата Карагарен също беше изгонен.

От 11-те метра Хари Кейн не сгреши и изравни с мощен шут.

В 85-ата минута след атака отдясно се стигна и до втори гол. Танги Ндомбеле засече ниско подаване, като беше непокрит в наказателното поле.

Дневник