След фурора на US Open Цветана Пиронкова се впуска в следващото си предизвикателство. 33-годишната българка започва участието си в последния за годината турнир от Големия шлем "Ролан гарос".

Пиронкова влезе в основната схема след покана от организаторите, като в първия си мач ще се изправи срещу германката Андреа Петкович. Двубоят е първи на корт №4 и ще започне в 12 ч. българско време.

Това ще бъде трети мач между Пиронкова и Петкович, като двете имат по една победа. През 2007 г. българката надигра съперничката си с 6:2, 6:3 на турнира в Братислава, а седем години по-късно германката надделя със 7:5, 6:2 в София.

И двете тенисистки са достигали до полуфиналите на "Ролан гарос". Пиронкова стори това през 2014 г., докато Петкович беше сред най-добрите четири в турнира две години по-късно.

Заради пандемията надпреварата в Париж беше преместена от края на май за края на септември, като предизвикателство за състезателите тази година са ниските температури и високата влажност на въздуха.

"Ролан гарос" е вторият турнир, в който ще участва Пиронкова след завръщането си на корта. Българката беше три години извън тениса заради раждането. Тя прикова погледите с приказката си на US Open, където достигна четвъртфиналите, като мнозина свързаха успеха й с майчинството.


Дневник