Вторидивизионният футболен клуб "Витоша" (Бистрица) преустановява участието си в първенството. Това се случва след изиграването на осмия кръг в първенството. Футболистите и треньорите в клуба са били уведомени от ръководството, че отборът се разпуска.

"Да, това е факт и мога да го потвърдя. Беше ни съобщено, но не мога да кажа нищо повече", коментира треньорът Костадин Ангелов пред "Дневник".

Пред "Дарик" Сергей Ташков, който издържа клуба, също е потвърдил решението.

"Витоша" заема 13-о място в класирането, като след осем кръга има една победа и три равенства. Преди седмица клубът се раздели с треньора Асен Букарев, а на негово място застана Ангелов, който водеше тима от Бистрица и преди.

Именно под ръководството на Ангелов "Витоша" влезе в Първа лига 2017 г. Тимът записа три сезона в елита, след което отпадна през миналия сезон 2019-20, като завърши на последно място в таблицата.

След оттеглянето на "Витоша" Втора лига остава с 16 отбора. Първенството започна с един тим по-малко като заради финансови трудности "Дунав" (Русе) се отказа от участие.

"Витоша" е считан за приближен отбор до премиера Бойко Борисов. Той играе за ветераните на клуба от Бистрица, а на стадиона на отбора има седалка именно с името на Борисов.

Дневник