Дългогодишният български състезател в биатлона Красимир Анев заяви, че няма намерение да променя решението си и спира със спорта. По думите му държавното първенство по летен биатлон на 23 септември е било последното състезание, в което взима участие.

"Участвах в Банско като един последен старт, за да усетя тръпката. Не съм подготвен и нямам никакви цели. Имах амбиции преди месец, но след това се заех с неща, които съм отлагал с години. Животът ме завъртя и нямах достатъчно време за подготовка. Просто участвах в своето последно състезание. Пълни глупости са, че ще се връщам. Животът не е само биатлон", каза Анев пред БНР.

През юни той обяви, че спира с биатлона, тъй като е изчерпан и в основата на решението стои дългогодишен конфликт с председателя на федерацията Екатерина Дафовска. Според Анев към него има обидно и лично отношение, Дафовска управлява еднолично и той няма бъдеще в отбора, докато тя оглавява българския биатлон.

Тогава председателят на организацията отрече обвиненията и заяви, че на състезателя е предоставено всичко необходимо. Дафовска остави вратата отворена за Анев и посочи, че той е добре дошъл в състава.

През годините отношенията между Анев и федерацията често са били изострени, като биатлонистът много пъти е заявявал намерение да прекрати кариерата си.

"Дневник" потърси Дафовска за коментар и тя заяви, че това "със сигурност" е било последното състезание на Анев, след като той е уведомил федерацията за намеренията си.

В българския биатлон предстои ключов момент с провеждането на извънредно събрание за избор на председател и управителен съвет. То ще се проведе на 15 октомври и е инициирано с подписка от две трети от клубовете, които "искат да се промени работата в управителния съвет", добави Дафовска.

Дневник