"Ливърпул" продължи силния си ход в началото на сезона, в който защитава титлата си. Червените спечелиха с 3:1 срещу "Арсенал" у дома.

Воденият от Юрген Клоп състав имаше превъзходство почти през целия двубой, но трябваше да прави обрат. Шампионите допуснаха гол в 25-ата минута, когато точен беше Александър Лаказет. Девет минути по-късно "Ливърпул" вече водеше с попаденията на Садио Мане и Андрю Робъртсън, а в края на мача се разписа новопривлеченият Диого Жота.

Така червените имат три победи от три мача, като със същото постижение са още "Лестър" и градският съперник "Евертън". В неделя "Ливърпул" гостува на "Астън вила", който пък спечели двата си мача дотук и е единственият отбор, недопуснал гол.

Шампионите продължиха забележителната си серия от домакински мачове без поражение във Висшата лига, простираща се вече близо три години и половина.

"Арсенал" е на другия полюс и вече в 28 поредни гостувания срещу отбори от Топ 6 е без победа.

Съставът, воден от Микел Артета, беше подложен на натиск в началото, но съумя да поведе. Това стана след бърза атака и неумела игра на Робъртсън, който в опита си да изчисти топката я прати в Лаказет и футболистът на "Арсенал" вкара.

"Ливърпул" отговори мигновено с два бързи гола. Най-напред Бернд Лено спаси, но при добавката Мане изравни отблизо. Малко по-късно след центриране от дясно Робертсън овладя и даде преднина на отбора си.

Домакините продължиха да играят по-дейно и да атакуват. Усилията им доведоха до резултат в края на мача, когато Жота спря топката на границата на наказателното поле и я прати в десния ъгъл.

Дневник