Григор Димитров стартира тазгодишното си участие на "Ролан Гарос" с мач срещу французина Грегоар Барер. Срещата между двамата от първия кръг на турнира e последна в програмата на корт №14. Мачовете на него започват в 12 часа и преди двубоя на Димитров има други три срещи.

Мачът няма да започне преди 17 часа.

Димитров, който е 18-и поставен в основната схема, ще се срещне за втори път с Барер. Французинът е на 26 години и заема 103-о място в ранглистата. Двамата играха един срещу друг по-рано през годината в Монпелие, а Барер спечели след обрат - 6:7 (4), 6:4, 7:5.

При победа Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между Андрей Мартин и Жоао Соуса. Ако стигне трети кръг българинът може отново да играе с Денис Шаповалов, от когото загуби на четвъртфинала в Рим.

До момента третият кръг е най-доброто постижение в деветте участия на Димитров в Париж. В последните три години той спира именно на това стъпало.

Българинът е в една част на схемата със световния №1 Новак Джокович. Сърбинът също започва участието си в Париж, като играе с представителя на Швеция Микаел Имер. В горната половина на схемата от поставените са още Карен Хачанов, Роберто Баутиста-Агут, Пабло Кареньо-Буста, Матео Беретини, Даниил Медведев и Душан Лайович.

Срещите от "Ролан Гарос" се предават в каналите на "Евроспорт", а определен брой мачове се излъчват и по БНТ3.

Дневник