Срещата на "Лудогорец" с "Динамо" (Брест) от плейофите на Лига Европа може да бъде определена за мач на сезона за деветкратния шампион. Това обяви треньорът на българския състав Павел Върба. Според чешкия специалист евентуално отпадане от Лига Европа няма да бъде добре за клуба.

Срещата е в четвъртък от 21 часа българско време на стадиона в Брест.

"Знаем, че ни чака тежък чак. Разузнахме "Брест" и те разполагат с добри футболисти. Нашите амбиции са най-високите, искаме да продължим напред", коментира Върба и добави, че на тази фаза в турнира всички отбори са добре подготвени физически.

"Продължавам да повтарям, че не продължим ли напред, това няма да е добре за клуба. Аз съм за това тук, да влезем в групите и да играем европейски мачове. Сега може би изглеждам спокоен, но да видим как ще е в деня на мача. Чака ни много тежък мач, ще се опитаме да го спечелим, това е мачът на сезона за нас", добави Върба при заминаването за Беларус.

Според изпълнителния директор на шампионите Ангел Петричев българският отбор ще бъде много силен.

"Дано сме ефективни в нападение и в защита и с малко късмет да зарадваме нашите фенове и всички, които обичат "Лудогорец". Този "Лудогорец" ще бъде много силен - въпросът е след колко време. Цикълът сряда - събота не ни притеснява. Не мога да си представя, че можем да играем само събота - събота, не сме свикнали", коментира Петричев.

Дневник