Модерна база за обработка на дивечово месо заработи в ДЛС-Паламара, съобщиха от Североизточно държавно предприятие (СИДП).
Строежът й стартира през 2017 година. Сградата е с площ 500 квадратни метра и е оборудвана с техника и материали, които да отговарят на всички изисквания на Българската агенция по безопасност на храните.
Там ще бъде обработвано дивечово месо, отстреляно в горските стопанства, като от СИДП уточниха, че се гарантира за качеството на месото, което ще се предлага в предприятието. Освен това експертите припомнят, че дивечовото месо е с отлични вкусови качества, не води до завишаване на вредния холестерол и е много по-полезно от месото, добито в индустриалните ферми. Дивечът се храни с естествена храна богата на минерали и микроелементи, не приема добавки и лекарства, за разлика от промишлено отглежданите животни и всичко това прави месото му желано от хората в цял свят.
Капацитетът на модерното предприятие е около 25-30 тона месо за година, като от продукцията могат да се възползват собственици на заведения, юридически и физически лица.
ШУМ.БГ
Коментари
да бе да
и кой е истинският собственик на тая модерен цех за обработка на месо ако не е тайна ?
Анонимен
Суджуци,суджуци,медальони.......ББ Паламаря ха ......
Башлъ
последния път бат Бойко отстреля 114 прасета, няма какво да се правят на ще се преработват вече.
Анонимен
Не у бившите елените ,те са благородни животни.
Анонимен
И колко ни струва на нас това “удоволствие”, което е направено с обществени средства, а броени благопомазани ще го ползват?
Анонимен
Оная по без гащи, къде не Оди Пеш Бе, а с келикоптер я връщат у Софето, нали от там се връщаше? Блажно да похапне и тя от суджуците. Ми да оди пеш бе!.....
Сокола
Благодаря ви,за поредната ми придобивка! Ашколсун!
веско златев кой
еха бай Иван щв си почине малко
Важно!!!
А Кемал Ешрефоглу питахте ли го дали няма нещо на против? Да не се разсърди нещо и да спре кранчето...