Носителят на 20 титли от Големия шлем Рафаел Надал продължава да мечтае за първи триумф във финалния турнир в Лондон. Испанският тенисист се класира за полуфиналите след успех с 6:4, 4:6, 6:2 над шампиона от преди година Стефанос Циципас.

С две победи и загуба Надал завършва втори в потока зад Донимик Тийм. Австриецът е със същите показатели, но победи в директния сблъсък между двамата.

В полуфиналите Надал ще се изправи срещу Даниил Медведев. Преди последните мачове в групата си руснакът не може да бъде изместен от върха.

По-рано през деня Андрей Рубльов постигна първата си победа в турнира. Руснакът се наложи с 6:2, 7:5 над Тийм, който вече си беше осигурил първото място в групата.

Почти до края на втория сет Надал поддържаше високо ниво на сервиса си, като Циципас спечели едва шест точки в първите девет подавания на испанеца. Той изчака момента и проби за 5:4, след което затвори първата част в своя полза.

Надал можеше да вземе преднина още в началото на втория сет, но Циципас се спаси. Последва размяна на бързи геймове, спечелени от сервиращите. Впоследствие Надал изненадващо се пропука и загуби сета с пробив в последния момент.

В началото на третата част и двамата имаха трудности да печелят подаванията си, но испанецът взе превъзходство и устоя до края.

Дневник