В остър тон мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп призова за намиране на решение и облекчаване на сгъстената програма от мачове във футбола. Германецът често засяга темата, като недоволството му е насочено към телевизиите, които излъчват Висшата лига.

"Не става въпрос само за нас. "Скай" и BT трябва да обсъдят въпроса, защото ако продължим да играем в сряда и събота, не съм сигурен дали ще завършим сезона с 11 играчи. Това важи за всички шест или седем водещи отбора. Но знам, че не ви пука", каза Клоп в интервю за "Скай" след успеха срещу "Лестър".

Той допълни: "Наистина е трудно за футболистите. Останалото е просто решение, взето на бюрото в офиса. Това не звучи трудно за мен".

Проблемите с контузени играчи в "Ливърпул" продължиха, след като Наби Кейта получи разтежение в мача с "Лестър". Извън състава на червените заради травми са още Върджил ван Дайк, Трент Александър-Арнолд, Джо Гомес, Джордан Хендерсън, Тиаго и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

"Хората ни казват да правим ротации, но кой да пусна? Да, в атака имаме играчи, но останалите са деца. Спрете да говорите и започнете да взимате решения. Ако някой отново ми каже нещо за телевизионните договори, ще полудея. Те не са сключени за сезон, повлиян от коронавирус. Всички трябва да се адаптираме към ситуацията", каза още Клоп.

Германецът е сред мениджърите, които настояват за допълнителни смени във Висшата лига. След рестарта на миналия сезон отборите можеха да правят по пет промени, но впоследствие клубовете гласуваха за връщане към правилото с три. Според общото мнение повечето смени ще дадат предимство на големите отбори.

Дневник