Английският спорт ще отвори вратите си за фенове след общонационалната карантина, която приключва на 2 декември. До 4000 зрители ще бъдат допускани на събитията на открито, който влизат в графата с най-нисък риск от разпространение на коронавируса, съобщи Би Би Си.

По този показател спортовете ще бъдат разделени на три нива. В тези от второто се предвижда допускане на до 2000 зрители, а в третото ниво няма да бъде позволено посещението на публика.

При спорта на закрито ще бъде разрешено да присъстват до 1000 привърженици, като допустимата заетост на местата ще бъде 50% от пълния капацитет. Предвижда се фитнесите също да отворят врати.

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви, че през седмицата предстои да бъде уточнено как ще бъдат разпределени спортовете по нива.

Новината дава надежда на футболните клубове, които заради отсъствието на феновете пропускат жизненоважни средства. Най-повлияни са отборите от ниските дивизии, които разчитат предимно на приходите си в деня на мачовете.

"Феновете винаги са усещали, че футболът трябва да бъде третиран като равен с останалите сектори. Приветстваме днешното изявление и очакваме с нетърпение да разберем повече детайли", заявиха от Асоциацията на футболните фенове.

Дневник