След 15 поредни победи в Шампионската лига "Байерн" (Мюнхен) допусна грешка и завърши 1:1 при гостуването си на "Атлетико" в Мадрид. Европейският клубен шампион имаше невероятна успеваемост в турнира, но се нуждаеше от дузпа в 85-ата минута, за да си тръгне с точка от "Уанда метрополитано".

Тимът на Ханс-Дитер Флик беше на пет минути от първа загуба от 630 дни (13 март 2019 г с "Ливърпул").

Жоао Феликс даде аванс на "дюшекчиите" в 26-ата минута, но Томас Мюлер изравни пет минути преди края.

За "Байерн" мачът беше без значение, като тимът си беше осигурил участие в осминафиналите. Равенството спря "Атлетико" да последва баварците, като тимът има шест точки, сам с две повече от "Залцбург" и три от "Локомотив" (Москва). В последния си мач "дюшекчиите" гостуват в Австрия.
В група D "Ливърпул" победи "Аякс" с 1:0 на "Анфийлд" и си осигури участие на осминафиналите. Мърсисайдци стигнаха до успеха с гол на Къртис Джоунс в 58-ата минута.

"Ливърпул" е с 12 точки от четири победи и една загуба, докато втори е "Аталанта" с осем. "Аякс" заема третата позиция със седем и в следващия мач приема италианците в директен спор за втората позиция.

В група В "Интер" надви "Борусия" (Мьонхенгладбах) с 3:2 като гост и завърза още повече интригата. "Нерадзурите" стигнаха до успеха с чрез Дармиан и два гола на Лукаку, а за германците точен беше Плеа с две попадения. В края трети гол на "Борусия" беше отменен заради засада.

Преди последния кръг в груповата фаза "Борусия" води с 8 точки пред "Шахтьор" и "Реал" (Мадрид) с по 7, а "Интер" има пет. На 9 декември германците гостуват в Мадрид, а "Интер" приема "Шахтьор".

Дневник