След цял месец без футбол "Левски" се завръща към мачовете си. Сините приемат "Локомотив" (Пловдив) в двубой, който ще е първи след завръщането на Славиша Стоянович като треньор.

За последно "Левски" игра с "Лудогорец" в Разград, където на 1 ноември отстъпи с 0:1. След това в отбора имаше бум на заразени, което доведе до отлагането на мачове, включително и на дербито с ЦСКА.

С двубоя срещу "Локомотив" (Пловдив) сините ще опитат да прекъснат лошата си серия от три поредни загуби в Първа лига. В последните си пет мача в първенството "Левски" допусна четири поражения и завърши при нулево равенство с "Ботев" (Враца) у дома. Отборът е без победа от успеха с 3:0 срещу "ЦСКА 1948" в средата на септември.

Сега срещу себе си "Левски" има вдъхновения "Локомотив". Пловдивчани минаха през неочаквана треньорска промяна, но преди дни записаха исторически успех с 6:0 срещу "Ботев" в дербито на града.

Предизвикателството пред Стоянович е свързано със състава и най-вече с защитата. Отборът наруши ритъма си, а сега бързо ще трябва да влезе във форма, защото му предстоят пет трудни мача само за две седмици и половина.

Стоянович ще опита да започне да гради стила на игра, макар и в сложна обстановка. С идването си той заяви, че ще се стреми отборът му да показва "дисциплиниран рокендрол".

Дневник