Победа на ПСЖ срещу "Манчестър юнайтед" като гост осигури вълнуваща надпревара в последния кръг за още една група в Шампионската лига. Французите се наложиха с 3:1 на "Олд Трафорд", а звездата Неймар вкара два гола.

С успеха ПСЖ събра девет точки, с колкото е и "Юнайтед". С толкова е и "Лайпциг", постигнал успех с 4:3 срещу "Истанбул Башакшехир" с гол в 92-ата минута.

Преди ден се стигна до вълнуващ развой и в групата, в която са "Реал" (Мадрид) и "Интер", където изходът е непредвидим.

В друга среща класиралият се вече "Ювентус" се наложи с 3:0 срещу "Динамо" (Киев). Кристиано Роналдо вкара единия от головете и вече има общо 750 попадения в професионалната си кариера - за клубните си отбори и Португалия.

Вечерта се оказа паметна и за Оливие Жиру. Френският нападател вкара четирите гола за "Челси" при 4:0 срещу "Севиля" като гост. Двата отбора влязоха в спор за първото място в групата, след като още предната седмица подпечатаха участието си в следващата фаза.

Мачът на "Олд Трафорд" беше интересен с положения пред двете врати. Още в шестата минута Неймар даде преднина на ПСЖ, като от малък ъгъл вкара, след като стигна до рикоширала топка.

В 32-ата "Манчестър юнайтед" изравни, благодарение на късмет. Маркъс Рашфорд стреля и след рикошет топката влезе във вратата на Кейлор Навас.

След почивката ПСЖ започна да владее повече топката. В 57-ата минута при отлична бърза атака Единсон Кавани прехвърли технично Навас, но топката срещна гредата. След това Рашфорд стреля силно, но ударът му беше блокиран. Малко по-късно и Маркиньос от гостите улучи греда.

В 69-ата минута след ъглов удар се стигна до разбъркване пред вратата на "Юнайтед" и отблизо Маркиньос даде преднина на ПСЖ. Секунди по-късно Фред от домакините получи втори жълт картон и беше отстранен от игра.

"Манчестър юнайтед" опита да изравни, но без успех. В 89-ата минута при бърза атака Килиан Мбапе игра сам, но стреля встрани. Малко след това ПСЖ отново контраатакува, но този път Неймар получи пред вратата и вкара.

Дневник