Най-скъпият футболист в света Неймар заяви, че голямото му желание е да играе отново заедно с Лионел Меси. Думите му привлякоха огромно внимание и поставиха на заден план двата му гола при победата с 3:1 срещу "Манчестър юнайтед" на "Олд Трафорд".

"Това е, което най-много искам - да се наслаждавам отново на играта му на терена. Определено искам да играя с него. Следващата година трябва да го направим", каза Неймар.

Признанието му веднага даде ход на тълкувания и медиите в Испания представиха възможностите за евентуалното събиране на двамата в един отбор.

Преди месеци "Барселона" опита да си върне Неймар, когото продаде на ПСЖ за рекордните 222 млн. евро. До споразумение не се стигна. В това време често имаше твърдения, че бразилецът има желание да си тръгне от клуба.

Впоследствие се получи кризата между "Барселона" и Меси. Аржентинецът официално заяви пред клуба, че иска да си тръгне веднага и при това като свободен агент, недоволен от управлението на президента Хосеп Мария Бартомеу. Нападателят размисли и обяви, че остава на "Камп ноу" до следващото лято, а седмици след това Бартомеу подаде оставка.

Според "Марка" сега Меси чака да види кой ще е следващият президент на "Барселона" и да реши дали да остане в клуба или да се насочи към ново предизвикателство.

Дневник