Временно изпълняващият длъжността президент на Барселона Карлос Тускетс заяви, че ако зависеше от него, той щеше да продаде звездата на тима Лионел Меси през лятото, когато аржентинският футболист официално поиска да си тръгне от “Ноу Камп”.

Шесткратният носител на Златната топка разтърси каталунския гранд, след като в края на август обяви решението си, че иска да напусне тима, но в крайна сметка тогавашният президент на Барса Хосе Мариа Бартомеу го принуди да остане, цитирайки клаузата за откупуване на стойност 750 милиона евро. Меси обаче съсипа от критики Бартомеу, който се видя принуден да подаде оставка, а до следващите избори длъжността ще изпълнява Тускетс.

“От икономическа гледна точка аз щях да продам Меси през лятото. Както от гледна точка на парите, които щяхме да вземем, така и от свиването на бюджета за заплати, това би било добър вариант. Но това е нещо, с което трябва да се съгласи треньорският щаб, и не е моя работа. В момента Ла Лига изготвя таван на заплатите и това щеше да помогне на този фронт”, коментира Тускетс през радио RAC1.

Настоящият договор на Меси изтича в края на сезона, което означава, че той може да започне официални преговори с други клубове от януари и ще си тръгне от “Ноу Камп” като свободен агент следващото лято.

В същото време Тускетс призна, че Барселона трудно ще привлече нови играчи през лятото, ако преди това не натрупа средства чрез продажбата на свои футболисти. “Можем да привлечем Неймар, само ако той стане свободен агент. Без да правим продажби, няма да имаме пари за нови попълнения, освен ако новият президент няма много дълбоки джобове”, обясни Тускетс.

Изборите за нов президент на Барселона ще се проведат на 24 януари, а за момента фаворит е Виктор Фонт. /БГНЕС