Антъни Джошуа трябва да победи Кубрат Пулев, за да мисли за мач за обединяване на всички титли в тежката категория. Това каза промотърът на британския боксьор Еди Хърн, с което предупреди Джошуа да не мисли за Тайсън Фюри.

В последните месеци се говори много за мач между британските звезди, които държат всички титли. Джошуа е шампион на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO), докато Фюри държи най-ценния пояс - този на Световния боксов съвет (WBC). Между между двамата може да излъчи абсолютен световен шампион.

Джошуа ще се боксира с Пулев на 12 декември в Лондон. На срещата ще има 1000 зрители.

"Първо Джошуа трябва да победи Пулев, никакви мисли около обединение на поясите до победата над Пулев. Искаме този двубой между Фюри и Джошуа да се проведе, но всичко по реда си. Видяхме как Джошуа загуби от Анди Руис, когато ние говорехме за мач с Дионтей Уайлдър. Това е всичко", коментира Еди Хърн.

Преди дни Джошуа обясни, че уважава Пулев, но не иска да губи отново. Дотук британецът има една загуба в кариерата си, като през 2018 г. загуби от Руис и сдаде титлите си, преди да си ги върне.

"Антъни знае, че след победата може да се боксира за всички пояси и идеята е отлична, но това ще е труден мач. Пулев е сериозен боксьор, той тренира много здраво. Има само 1 поражение от Кличко преди доста години", добави промотърът на Джошуа.

Дневник