"Арда" продължи с доброто си представяне в Първа лига и победи "Левски" с 2:1 като гост на стадион "Георги Аспарухов". Тимът от Кърджали имаше късмет да вкара първия си гол във вратата на сините от положение, при което имаше засада, но през 90-те минути надигра домакините.

Матеус Леони откри в края на първата част, а "Левски" изравни в 89-ата с гол на Паулиньо. Победният гол за тима от Кърджали вкара Иван Коконов в 90-ата.

С победата "Арда" излиза на трето място в таблицата, събирайки 27 точки, колкото има и "Локомотив" (Пловдив). "Левски" е 10-и с 14 точки. Сините не успяха да използват инерцията след успеха над "Локомотив" преди дни.

За 90 минути тимът на Славиша Стоянович отправи само два точни удара, като не показа добра игра в атака. Всичко по-опасно за домакините дойде след почивката, но и то не беше достатъчно, за да може "Арда" да се пречупи.

Преди почивката "Арда" доминираше напълно, държеше топката и водеше играта пред полето на "Левски".

В 41-ата минута "Арда" стигна до гол след статично положение. Николай Михайлов спаси удар от фаул, след което топката остана при вратата на сините, а с пета Леони я вкара в мрежата. Повторенията показаха, че първоначално бразилецът е в засада, въпреки че не играе с топката.

След почивката тимът на Николай Киров се прибра в защита, използваше шансовете си на контраатака, докато "Левски" трудно организираше опасни атаки. Ударите на сините също не водеха до нищо притеснително за вратаря на "Арда".

В 89-ата минута "Левски" все пак стигна до гол. Паулиньо получи пас от Валери Божинов, опита удар, който рикошира в бранител на "Арда" и залъга вратаря на гостите, след което влетя в мрежата.

Още в следващата атака обаче "Арда" стигна до нов гол. Защитата в синьо изпусна Иван Коконов и той без проблем преодоля Николай Михайлов - 1:2.

Дневник