След повече от шест месеца феновете по английските стадиони се завърнаха при ограничена посещаемост на мачовете. Още един от първите мачове с публика по трибуните обаче доведе до скандал. Преди двубоя между "Милуол" и "Дарби каунти" от кръга в Чемпиъншип, феновете на домакините предизвикаха расистки скандал.

Докато играчите паднаха на коляно, изразявайки подкрепа към движението Black Lives Matter и борбата срещу расовото неравенство започнаха освирквания от запаланковците на клуба от Лондон.

Феновете на "Милуол" са известни с това, че често създават проблеми, а в миналото бяха и най-често замесени в хулигански прояви.

"Жестът на коленичене ни дава възможност публично да покажем нашата подкрепа в борбата срещу дискриминацията. Искаме да изясним, че този жест за нас не представлява присъединяване към политическа група или идеология. Въпросът е просто да се изправим срещу дискриминацията", написаха от клуба в отговор на ситуацията.

Редица футболни личности призоваха за сериозно разследване и наказание за виновните. "Фактът, че на стадиона има около 2000 човека позволява на органите на реда да идентифизират нарушителите", коментира Гари Линекер.

Дневник