Мик Шумахер, синът на легендарния Михаел Шумахер, спечели титлата във Формула 2 - подгряващите серии преди Формула 1. Германският пилот завърши пред съперника си Калъм Илот.

От следващия сезон Шумахер, който е на 21 години, влиза във Формула 1, където ще кара за тима на "Хаас". Младият пилот е част от академията на "Ферари" и е следен изкъсо от Скудерията, за която баща му спечели пет поредни титли.

Германецът завършва сезона с едва две победи на "Монца" и в Сочи, но и други осем подиума. Шумахер записа общо 20 влизания в топ 20 в рамките на 24 състезания.

Шумахер завърши едва 18-и в последния старт, спринтовото състезание в Бахрейн. Големият му съперник Калъм Илот обаче завърши 11-и и това не застраши на герамеца. Той не взе точки, но триумфира с титлата.

В началото на дистанцията от 34 обиколки Шумахер и Илот водеха голяма битка за третото място, но няколко агресивни маневри от германеца износиха гумите му и той спря в бокса за нови. Това отвори шанс за Илот, но британецът също беше с износени гуми, потъвайки в колоната, като също не спечели точки.

Шумахер завършва сезона с 215 точки, 14 повече от Илот. Тимът на германеца "Према" триумфира с титлата при отборите.
"Невероятно е да мога да кажа, че съм шампион. Изключително признателен съм на всички в "Према", които ми дадоха шанс и ме мотивираха всеки ден да давам най-доброто от себе си. Наслаждавах се на тези две години, а титлата е една награда за всички в отбора", каза Шумахер след старта на "Сахир".

"Ние сме шампион и при отбрите, което показва колко силноо беше представянето ни".

Дневник