С гол в последните секунди "Ливърпул" спечели с 2:1 срещу "Тотнъм" на "Анфийлд". Роберто Фирмино донесе победата на червените и ги прати на върха във Висшата лига.

В средата на първата част двата отбора си размениха по един гол чрез Мохамед Салах и Хьон Мин Сон. В 90-ата минута Фирмино вкара с глава след ъглов удар и донесе успеха на отбора си.

Шампионите излязоха самостоятелно начело с 28 точки след 13 кръга, като водят с три пред "Тотнъм".

Двубоят беше вълнуващ с атаки към двете врати. "Ливърпул" поведе в 26-ата минута, когато Салах стреля и след докосване на Алдервейрелд топката влезе във вратата.

Малко след това "Тотнъм" изравни с гол на Сон. Кореецът получи от Джовани Ло Селсо и се възползва. Голът беше прегледан чрез системата за видеоповторения заради съмнения за засада, след което беше признат за редовен.

След почивката "Тотнъм" имаше няколко много добри възможности. При една от тях Стивън Брагвайн беше изведен сам срещу Алисон и стреля покрай него, но улучи греда.

Старанието на "Ливърпул" за постигане на победата даде резултат. В последните секунди след центриране от ъглов удар Фирмино засече с глава и прати топката във вратата.

Дневник