Ръководството на футболните съдии се възмути от поведението на треньора на "Берое" Димитър Димитров-Херо. От съдийската комисия заявиха, че ще сезират комисията по етика и феърплей заради действията на специалиста в мача с "Царско село", спечелен с 2:0 от гостите от Стара Загора.

Близо час и половина преди двубоя Димитров влязъл в съдийската стая и се обърнал към цялата съдийска бригада с думите: "Днес съм силно притеснен от предстоящото ви съдийство. Знам защо сте тук и какво предстои", пишат от съдийската комисия в сайта на БФС.

И добавят, че след това Димитров се обърнал към главния съдия Владимир Вълков с думите: "Знам кой смени наряда и защо си тук". Впоследствие съдийският наблюдател Йордан Иванов се намесил и треньорът на "Берое" бил изведен от стаята.

СК при БФС ще сезира Комисия "Етика и феърплей" за поведението на г-н Димитров, като се разграничава напълно от изразеното от него мнение, което уронва престижа на Български Футболен Съюз и съдийската институция.

За случилото се разказаха и от "Царско село", които определиха станалото като "грозен инцидент" и осъдиха постъпката на Димитров. "Дали тези действия на Димитър Димитров повлияха на решенията на съдиите по време на двубоя - всеки сам може да си направи изводите, но спорните ситуации, решени в определена посока, не бяха една и две", казват от клуба, като заявяват надежда, че ще последва наказание, което "ще послужи за превенция към бъдещи подобни инциденти".

Случаите на критики към съдиите във футболното първенство зачестиха много и от съдийската комисия няколко пъти наказваха рефери. Самият Вълков беше в центъра на вниманието след слабата си работа на мача между "Етър" и ЦСКА (2:2).

От комисията съобщиха, че "Царско село" не е представил в срок жалбата срещу съдийството в мача с "Левски" (2:2).

Дневник