Надеждите на Българския спортен тотализатор (БСТ) са, че ще стъпи на пазара със спортни залози през пролетта. Това заяви изпълнителният директор на държавното дружество Любомир Петров, като определи годината за много добра.

"Въпреки пандемията и всички ограничения успяхме да реализираме около 45% ръст на продажбите спрямо 2019 година", каза той пред "Дарик".

От тази година тотото влезе в нова роля след промените в хазартния сектор, които го направиха единствен играч на пазара на моментни лотарийни игри. Това породи високи очаквания към изпадналия в криза тотализатор. Педи време министърът на спорта Красен Кралев заяви очаквания БСТ да приключи годината с 300 млн. лева приходи, но по-късно намали значително сумата в изказванията си.

"Работим много по тази тема (за навлизане на пазара на спортни залози). Надяваме се до пролетта да я имаме тази услуга на пазара и да я предлагаме активно. Има голям интересен към спортните залози с коефициенти. Впрегнали сме много усилия към тази задача. Дано да я реализираме", каза Петров.

Той продължава да говори за посоката към дигитализация и разширяване на точките на продажби като част от стратегията за повече приходи. "Планираме изцяло нова дигитална платформа, чрез която ще можем да дигитализираме много видове хазартни продукти. Това, което го имаме наземно - тотото, билетчетата, ще може да се играя през телефона. През тази нова платформа ще има и спортни залози и онлайн казино. Планираме и мащабно разширяване на нашата мрежа за продажби на лотарийните билетчета и на тотото, за да можем да постигнем тези обороти, които искаме".

Петров заяви, че БСТ е получил одобрение за присъединяване към "Евроджакпот". "Имаме одобрение от организацията, че ще ни включат както нас, така и Румъния. Планира се разширението на играта да стигне до нас през 2022 година. Преговаряме с тях, ако може да го изтеглим по-рано, за да могат нашите играчи да участват в най-популярната европейска игра."

Дневник