Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп не вижда причина защо звездата на тима му Мохамед Салах би искал да напусне отбора. Според германския мениджър на шампиона обаче червените няма да държат египетския нападател против волята му.

По-рано през месеца Салах обяви в интервю за вестник "Ас", че се възхищава на "Реал" (Мадрид) и "Барселона". Това доведе до много интерпретации дали египтянинът не се готви да напусне Висшата лига.

"Мисля, че единствената причина, поради която някой би напуснал "Ливърпул" и града ни в момента е времето. Каква друга причина може да има", коментира Клоп и добави. "Това е един от най-големите клубове в света, плащаме добри пари, имаме фантастичен стадион и невероятни фенове".

"Не можеш да накараш хората да стоят на сила някъде. Във футбола има промени, взимат се нови играчи, но на този етап не виждам причина някой да си тръгва", уточни Клоп и подчерта, че според него коментарите на Салах в интервюто за испанската преса не са индикации за напускане.

Германецът за пореден път говори за важността на Салах за състава му. "Ливърпул" е начело в таблицата на Висшата лига преди Коледно-новогодишния маратон с 31 точки, четири повече от втория "Лестър". В неделя мърсисайдци приемат предпоследния "Уест Бромич".

Дневник