Лестър" и "Манчестър юнайтед" не се победиха, завършвайки 2:2 в първия мач от празничния маратон във Висшата лига. Срещата между двата тима откри 15-ия кръг в деня след Коледа и предложи очакваното зрелище. Освен четирите гола мачът на "Кинг пауър стейдиъм" предложи още много положения и няколко пропуска.

Равенството остави двата тима на второ и трето място в класирането, и в същото време дава шанс на лидера "Ливърпул" да увеличи аванса си. "Лестър" е с 28 точки, с три по-малко от червените, докато "Юнайтед" е с 27, но и мач по-малко.

Два пъти в срещата "Юнайтед" повеждаше, но въпреки това не успя да вземе повече от точка от тима на Брендън Роджърс.

В 23-ата минута Бруно Фернандеш изведе Маркъс Рашфорд на отлична позиция и нападателят на "червените дяволи" не сгреши. Само осем минути по-късно "Лестър" успя да се върне в срещата, а това стана слеед грешка на Фернандеш.

Харви Барнс с мощен удар от границата на наказателното поле не остави шансове на Де Хеа - 1:1.

След почивката гол за "Юнайтед" беше отменен заради засада, но в 79-ата минута "червените дяволи" поведоха отново. Резервата Единсон Кавани изведе Фернандеш зад защитата и португалецът реализира второ попадение за гостите.

В заключителните минути действията се водеха в полето на "Юнайтед" и домакините се възползваха. Джейми Варди засече прострелно центриране на Айосе Перес отдясно и вкара, след като защитата го изпусна от поглед.

Дневник