Отборът на Атлетико Мадрид ще посрещне 2021 година еднолично на върха на класирането в Ла Лига, след като спечели последния си мач за годината срещу Хетафе, а в същото време градският съперник Реал сбърка при гостуването си на Елче.

На “Естадио Уанда Метрполитано” нападателят Луис Суарес отбеляза единствения гол за победата на Атлети над Хетафе с 1:0, като това бе 11-ти успех за отбора в 14 мача в първенството. Това бе 18-ти мач за Атлетико Мадрид срещу Хетафе, откакто Диего Симеоне пое тима, като “дюшекчиите” все още не са допуснали гол срещу този съперник.

Малко по-късно Реал Мадрид прекъсна серията си от пет поредни победи в Ла Лига и направи равенство 1:1 при гостуването си на Елче. Лука Модрич даде преднина на Кралския клуб в 20-та минута с първия си гол с глава за тима в 364 мача в шампионата, но малко след почивката Фидел Чавес изравни от дузпа, отсъдена за нарушение на Дани Карвахал срещу Антонио Барахан. До края на срещата не паднаха повече голове и двата тима поделиха точките.

По този начин Атлетико вече има 35 точки, две повече пред втория Реал, като тимът на Диего Симеоне има и предимството да е изиграл два мача по-малко от началото на кампанията. /БГНЕС