За пръв път от ерата на сър Алекс Фъргюсън "Манчестър юнайтед" докосва първото място във Висшата лига. Тимът на Оле Гунар Солскяр съкрати разликата до водача "Ливърпул" след успех с 2:1 при домакинството си на "Астън Вила" в открит мач, който можеше да се развие и в двете посоки.

Антони Марсиал откри в края на първата част, а впоследствие Бертран Траоре изравни резултата, преди Бруно Фернандеш да донесе успеха на "червените дяволи" с попадение от дузпа.

След 16 мача "Юнайтед" събра 33 точки, колкото има и "Ливърпул", но тимът на Юрген Клоп е с по-добра голова разлика.

"Астън Вила" игра смело и също създаде много възможности. Тимът можеше да си тръгне с по-добър резултат от "Олд трафорд", но "Юнайтед" оцеля при натиска в края.

Домакините имаха предимство в началото на мача, като единствено намесите на вратаря на "Астън Вила" Емилиано Мартинес не позволиха на "червените дяволи" да поведат. Впоследствие гостите владееха повече топката и отговориха с удар на Джон Макгин, спасен от Давид де Хея.

В 40-ата минута Пол Погба овладя хубаво в центъра, завъртя се и продължи към Маркъс Рашфорд. Нападателят изведе Аарън Уан-Бисака, който се откъсна и намери Марсиал. Французинът засече топката и се разписа с удар с глава.

През втората част "Астън Вила" заигра по-силно, като в основата на най-интересните моменти беше Джак Грийлиш. След негово подаване Оли Уоткинс беше близо до гола, но Де Хея се намеси и изби.

Устремът на гостите даде резултат в 58-ата минута. Грийлиш намери Траоре в наказателното поле, който овладя и вкара отблизо.

Три минути по-късно Погба падна след съприкосновение с Дъглас Луис и съдията отсъди дузпа, реализирана от Фернандеш.

До края и двата отбора имаха добри възможности за гол, като финалният щурм на "Астън Вила" беше спрян от Де Хея и самоотвержена игра в защита.

Дневник