Колебливото представяне на "Ливърпул" в празничния период във Висшата лига продължи с трети мач без победа, който записа тимът на Юрген Клоп. Шампионите загубиха с 0:1 при гостуването си на "Саутхемптън" и отвориха възможност за преследвачите си.

Единствният гол в двубоя отбеляза бившият играч на мърсисайдци Дани Ингс, който беше точен още във втората минута. За 90 минути шампионите отправиха само два точни удара.

Освен по-слабата си игра "Ливърпул" нямаше и късмет, след като през втората част не получи дузпа.

"Ливърпул" остава без победа от 19 декември, когато разби "Кристъл Палас" със 7:0. От тогава червените записаха две равенства и загуба, отбелязвайки едва един гол. Тимът на Юрген Клоп остава на върха в таблицата с 33 точки, колкото има и "Манчестър юнайтед", но "червените дяволи" са с мач по-малко.

"Саутхемптън" е шести с 29 точки, като прекъсна серия от четири срещи без успех.
"Ливърпул" игра в експериментален вид на "Сейнт Мерис", след като капитанът Джордан Хендерсън започна в защитата, заедно с друг халф Фабиньо. Срещу червените "Саутхемптън" изправи много млад отбор, който обаче впечатли с представянето си. На вратата на домакините се завърна и Фрейзър Форстър, който записа първи мач от май 2019 г.

"Светците" поведоха още във втората минута. След центриране от фаул Ингс се откъсна от бранителите на гостите и с хубав превхърлящ удар прати топката в мрежата - 1:0.

До края на първата част "Ливърпул" доминираше на терена, но не успя да стигне до точен удар.

Ситуацията не се промени и след почивката - гостите нападаха, докато "Саутхемптън" се отбраняваше, на моменти дори в собственото си наказателно поле. В 51-ата минута шампионит имаха претенции за дузпа.

Топката срещна ръката на Джак Стивънс след удар и излезе в корнер. Реферът Андре Маринър прецени, че това не е дузпа, а видеоарбитрите не подадоха сигнал на съдията за преглед.

След силни 20 минути в началото на втората част натискът на "Ливърпул" намаля. Шампионите стигнаха до първия си точен удар едва в 75-ата минута.

За сметка на това при една от контраатаките си в 83-ата минута "светците" пропуснаха да вкарат втори гол. Резервата Ян Валери преодоля Алисон, но Хендерсън изчисти пред голлинията.

Дневник