"Ювентус" се върна в битката за десета поредна титла в Италия, след като победи лидера в първенството "Милан" с 3:1. "Бианконерите", които започнаха кръга на 10 точки зад "росонерите", стигнаха до успеха на "Сан Сиро" като гост.

Федерико Киеза отбеляза два гола в 18-ата и 62-ата минута, а едно попадение отбеляза и Уестън Макени в 76-ата минута. За "Милан" се разписа Давиде Калабрия в края на първата част.

Успехът на "Ювентус" завърза битката за Скудетото, като тимът на Андреа Пирло намалива пасива си спрямо "Милан" на седеме точки. Освен това "Ювентус" е и с мач по-малко. Въпреки първата си загуба за сезона "Милан" остава начело с 37 точки, с една повече от "Интер", който допусна грешка и загуби от "Сампдория".

Трети в таблицата е "Рома" с 33 точки, който е точно пред "Ювентус".

Началото на двубоя в Милано беше много интересно, с положения и пред двете врати, но "Ювентус" откри с хубав гол на Федерико Киеза. В самия край на първата част "Милан" изравни при спорни обстоятелства. Калабрия вкара след пас на Леао, но преди това гостите искаха нарушение срещу халфа си Адриен Рабио.

След паузата "Ювентус" беше по-съсредоточен и вкара положенията си, а "Милан" направи пропуски. Киеза след хубава атака в 62-ата минута изведе тима си напред, а крайният резултат оформи резервата Макени.

Американецът вкара от два метра след хубав пас на Деян Кулушевски.

Дневник