Ботев" (Пловдив) вече е съвсем близо до смяна на собствеността и преминаване в ръцете на бизнесмена Антон Зингаревич. Сдружението "Професионален футболен клуб Ботев" овласти управителния съвет на клуба да подпише договор с фирма на руснака, се казва в сайта на "канарчетата".

Решението е за прехвърляне на 60% от акциите на футболния клуб, като то е взето с мнозинство от над 80% след тричасово онлайн събрание на членовете на сдружението.

В очакване на подготвянето на документите около сделката е отложено общото събрание в "Ботев", като то се мести от 8 януари за 20 януари.

Успоредно с това сдружението е гласувало "за активизиране на усилията за закупуването на 39% от акциите на ПФК "Ботев" АД, които в момента са собственост на ТЦ ИМЕ АД - в несъстоятелност". Дружеството беше свързано с Цветан Василев, който до фалита на КТБ беше собственик на футболния клуб.

Посочва се, че сдружението е платило задатък от 8% от исканата сума от 110 000 лева и има срок до средата на февруари да плати пълната сума. "Инициативата е координирана с кандидат-инвеститора в клуба г-н Антон Зингаревич, чиято цел е да придобие 99% от акциите на клуба", добавят от сдружението.

Преди седмици с усилията и на привържениците си "Ботев" събра средства за откупуване на дълг, свързан с времето на управлението на Василев. Сега ще се събират пари и за купуването на ТЦ ИМЕ АД.

"Откупуването на дълга и събирането на всички акции на едно място правят клуба значително по-интересен за потенциални партньори и е дълго желана цел на всички милеещи за "Ботев", заявяват от сдружението.

Промяна и на терена

В спортен план притесненията са свързани с новината за тежка контузия на Тодор Неделев. Полузащитникът има скъсана предна кръстна връзка и предстои да бъде опериран.

Новият треньор на "Ботев" - босненецът Азрудин Валентич, е пристигнал и се е запознал с футболистите, съобщи "Дспорт".

Треньорът е дошъл в България заедно с трима играчи от вторидивизионния датски "Фремад Амагер". Сред тях е и национал на Северна Македония.

 Дневник