"Барселона" затвърди възходящата линия на представянето си и победи "Гранада" с 4:0 като гост в мач от Ла Лига. Каталунците стигнаха до успеха в Андалусия благодарение на силно представяне на звездите си Лионел Меси и Антоан Гризман, които вкараха по два гола.

Домакините от "Гранада" обаче имаха претенции при първите две попадения в срещата.

Победата е трета поредна за "Барселона", а тимът е непобеден вече в осем срещи от шампионата. Каталунците събират 34 точки от 18 мача и са трети в таблицата. Тимът на Роналд Куман е на две от "Реал", който е и с мач по-малко.

"Барселона" откри още в 12-ата минута, когато точен беше Гризман. Французинът се намираше в засада, но тя не беше маркирана, понеже топката стигна до него след рикошет в бранител на домакините. Играчите на "Гранада" дълго оспорваха, но без успех.

В 35-ата минута Гризман направи асистенция, а Меси вкара с хубав удар с левия крак. В началото на атаката с ръка игра Серхио Бускетс, а съдията Бенгоечея прецени, че нарушение на халфа няма.

Три минути преди края на първата част Меси се разписа от пряк свободен удар и уби интригата в мача. Крайният резултат в срещата оформи Гризман в 63-ата минута. Той се разписа след хубава асистенция на Усман Дембеле и мощен удар с десния крак.

Дневник