При тежки атмосферни условя и ниски температури "Реал" (Мадрид) допусна неочаквана грешка в първенството. Тимът на Зинедин Зидан не успя да победи "Осасуна" като гост, завършвайки 0:0. Съперникът на "Реал" е предпоследен в Ла Лига и има само три победи от началото на сезона.

Проблемите на мадридчани започнаха далеч преди мача, когато те не можаха да излетят за Памплона в петък, когато полетът им се забави. Срещата беше под въпрос до последно, след като Испания беше връхлетяна от най-тежката зима за последните 50 години.

На "Ел Сада" гостите имаха инициативата през цялото време, като владееха топката в 70% от времето. Това обаче не доведе до нищо и "Реал" отправи само един точен удар за 90 минути. Равенството остави тима на второ място в таблицата, на точка зад "Атлетико", който обаче е с три срещи по-малко.

"Реал" се намира пред "Барселона", който е с три точки по-малко.

"Това не беше футбол. Не знаем кога ще се върнем в Мадрид. Мачът трябваше да бъде отложен, но това вече е минало. Условията бяха много лоши, сигурно се повтарям, но това е истината", каза след срещата ядосаният Зидан.

Дневник