Шампионът "Лудогорец" спечели първата си контрола по време на зимната подготовка, надигравайки сръбския "Бачка Топола" с 2:1. Срещата се изигра турския курорт Белек, където българският първенец се готви за поредна година.

Срещата беше неофициален дебют за новия треньор на шампионите Валдас Дамбраускас. Той заложи на два различни състава в двете полувремена.

Двата гола за "Лудогорец" отбеляза Бернард Текпетей в 3-ата и 32-ата минута. За осмия в сръбската Суперлига се разписа Станойев в 33-ата минута.

Следващият мач на българския шампион е на 23 януари срещу първенеца на Украйна "Шахтьор" (Донецк).

В Хърватия първи мач от подготовка си изигра и "Левски". Тимът на Славиша Стоянович отстъпи с 1:2 на словенския "Домжале", след като водеше в голяма част от срещата.

17-годишният Марин Петков откри резултата в 23-ата минута, но "Домжале" обърна с две попадения в рамките на две минути. Матей Подлогар се разписа в 77-ата, а Габер Добролович в 79-ата минута.

И при двата гола на словенците неубедително се намеси новият вратар на сините Звонимир Микулич. Освен двата гола "Домжале" удари и една греда.

"Сами сме си виновни. Два пъти загубихме концентрация. Доволен съм от първото полувреме, не съм доволен от втората част. Трябва да сме по-бързи, по-отговорни. Това е. Имахме положения, за да затворим мача при 1:0. Но не бяхме концетрирани. Трябва да работим върху реализирането. Както се случи, съперникът имаше статични положения и обърна мача. До 60-ата минута съм доволен. Трябваше някои играчи да изтърпят да са на терена 90 минути. Чакаме нови играчи, дано дойдат по-скоро", заяви треньорът на сините Славиша Стоянович след срещата.

Дневник