Половин година след спечелването на титлата в Испания "Реал" (Мадрид) се намира в положение, от което на хоризонта се вижда краят на ерата "Зинедин Зидан". Водещите медии в страната са единодушни, че пътищата на отбора и на френския треньор ще се разделят.

Според "Марка" само чудо може да направи така, че Зидан да остане начело на "Реал" и през следващия сезон.

До тези изводи се стигна след срамното отпадане на белите от турнира за Купата на краля. "Реал" загуби с 1:2 от третодивизионния "Алкояно" след продължения. Шампионът от Ла Лига поведе рано, но в края на мача домакините изравниха. В добавеното време "Алкояно" остана с човек по-малко, но въпреки това стигна до победен гол в 115-ата минута.

Зидан подходи философски при срещата си с журналистите след мача и заяви, че това е част от футбола. "Когато има загуби, се говори (за треньорска смяна). Поемам пълната отговорност за загубата и след това каквото трябва да става, ще стане", каза французинът.

Това е пореден случай през сезона, в който темата за бъдещето му се поставя на масата. В началото "Реал" започна неуверено, като най-обсъждани бяха двете загуби от "Шахтьор" в Шампионската лига. Белите все пак съумяха да излязат от групата си и остават в надпреварата.

В първенството "Реал" намери правилния ритъм и излезе на предните места, като нанесе единствената загуба на водача "Атлетико" (Мадрид) до момента. "Дюшекчиите" обаче вървят уверено и имат възможност да се откъснат на десет точки.

Загубата от "Алкояно" идва дни след поражението срещу "Атлетик" (Билбао) в полуфинала за Суперкупата. "Всички загуби са болезнени. Винаги е така", каза Зидан, попитан дали това е най-болезненото поражение.

Ключов принос за успеха на третодивизионния отбор имаше 41-годишният вратар Хосе Хуан. "Това е футболът, трябва да използваш възможностите си. Топката не пожела да влезе и отпаднахме."

На въпрос дали загубата от "Алкояно" е срамна Зидан отвърна: "Това са ваши думи. Да, трябва да спечелим мач срещу третодивизионен отбор, но не е срамно. Стават такива неща и трябва да приемем отговорността. Трябва да продължим да работим."

Дневник