Националната хокейна лига (НХЛ) глоби сурово "Вашингтон кепиталс" заради нарушаване на правилата, свързани с коронавируса. Отборът ще трябва да плати 100 хил. долара, като това е първата финансова санкция, наложена за нарушаване на протокола за COVID-19.

От НХЛ посочват, че няколко играчи са прекрачили правилата, като са били в близък контакт и без маски. Това са звездата Александър Овечкин, Евгени Кузнецов, Дмитрий Орлов и Иля Самсонов, които са се събрали заедно в хотелска стая.

Овечкин се извини и заяви, че ще се поучи от грешката си. "Съжалявам за избора си да прекарам време със съотборниците си в хотелската стая, далеч от зоната на съблекалните", посочва той.

На четиримата руснаци е забранено да участват в мачовете, като не се знае кога ще им бъде позволено да се върнат на леда, пише "Ройтерс".

От "Вашингтон" заявиха, че са положили усилия да изградят сигурна обстановка и че са разочаровани от станалото. Също така посочват, че ще работят за спазване на правилата от страна на играчите.

Наскоро НБА глоби с 50 000 долара една от звездите си - Джеймс Хардън, също за нарушаване на правилата, свързани с COVID-19.

Дневник