С неочаквани проблеми "Манчестър сити" се класира в петия кръг в турнира за Купата на Футболната асоцииация (ФА къп), след като надви "Челтнъм таун" с 3:1. Тимът от Лига 2 (четвърта дивизия) игра много силно и затрудни "гражданите", като ги принуди да правят обрат.

Началото на предвещаваше такива проблеми, заради разликата от 72 места между двата тима, както и положенията, които се откриха пред "Сити".

На своя "Джони Рокс стейдиъм" "Челтнъм" удържа шесткратния носител на отличието до 0:0 на почивката. В 59-ата минута Алфи Мей дори изведе домакините напред, като се разписа след статично положение и грешка в защитата на "Сити".

Пеп Гуардиола се принуди да пуска на терена някои от основните си играчи, за да обърне двубоя. В крайна сметка в рамките на 3 минути "Сити" успя да обърне развоя на срещата. Фил Фоудън се разписа в 81-ата минута, а 180 секунди по-късно Габриел Жезуш донесе успеха на тима си.

До края "Челтнъм" рухна и допусна трети гол. В добавеното време крайният резултат оформи Феран Торес след асистенция на Илкай Гюндоган.

В следващия кръг "гражданите" ще срещнат "Суонзи".

Дневник