Беат Фойц спечели за втори пореден път на легендарната писта "Щрайф", триумфрайки и във второто спускане в Кицбюел. Швейцарецът беше най-бърз, като премина трудното трасе за 1:55.29 минути. Той изпревари с едва 17 стотни Йоан Кларе от Франция и въпреки че не беше доволен от времето си, успя да вземе нов успех.

Фойц записа юбилеен 50-и подиум в Световната купа и 15-а победа.

Той става 13-ият скиор, който има две победи на "Щрайф". Петима имат по три успеха, двама са с четири, а друг швейцарец Дидие Кюш е недостижим с пет победи. Фойц направи и друго забележително постижение, като стана шестият в историята с две победи на "Щрайф" в един уикенд. За последно това постигна Люк Алфон през 1995 г.

Австриецът Матиас Майер, който беше втори в петък, затвърди добрата си форма с нов подиум и остана трети. Първите шест, сред коит влязоха още Кристоф Инерхофер, Ромед Бауман и Андреас Сандер, се събраха в една секунда. Трикратният победител Доминик Парис завърши седми.

Победата изкачи Фойц начело в класирането за дисциплината спускане. Швейцарецът има 326 точки, а вторият Майер е с 298. В генералното класиране не настъпиха промени, като убедителен лидер е Алекси Пинтюро със 778 точки.

Силното представяне на Швейцария беше допълнене от успех и при дамите. Лара Гут-Берами, която беше втора в съботното спускане, тримфира в Супер-Г. Тя спечели в родината си в курорта Кран-Монтана.

Гут-Берами взе втори пореден успех в супергигантския слалом, след като беше №1 и в Санкт Антон.

Втора в Кран-Монтана завърши Тамара Типлер от Австрия на 93 стотни, а трета Федерика Бриньоне на 1.02 секунди. Друга от италианките София Годжа беше на път да запише силен резултат, движейки се втора, но пропусна врата в самия финал на трасето.

Петра Влъхова, която води за Големия кристален глобус също не успя да завърши. Нейната преследвачка Мишел Гизин записа едва 29-и резултат, взимайки само две точки. Словачката има актив от 861 точки, докато Гизин е с 643. Трета вече е Гут-Берами с 667, а само 12 точки по-малко има Марта Басино.

Дневник