Франк Лампард вече не е мениджър на "Челси". От клуба обявиха, че са се разделили с легендата на сините.

В изявлението на сайта на "Челси" се посочва, че последните резултати не отговарят на очакванията и отборът е оставен в средата на таблицата без ясен път към подобрение.

"Това беше много трудно решение за клуба, най-малкото защото имам отлични лични отношения с Франк и го уважавам изключително много. Той е човек с голяма почтеност и най-висока работна етика. При настоящите обстоятелства обаче смятаме, че е най-добре да се разделим", каза собственикът на "Челси" Роман Абрамович пред клубния сайт.

В изявлението се допълва, че "Челси" няма да дава подробности до назначаването на нов мениджър. Според британските медии фаворит за поста е Томас Тухел, който беше освободен от ПСЖ.

Лампард пое лондончани през юли 2019 г., като имаше договор до лятото на 2022 г. За година и половина под негово ръководство сините записаха 44 победи, 15 равенства и 25 загуби.

Англичанинът пое отбора с малък опит като мениджър, след като преди това остави добри впечатления начело на втородивизионния "Дарби каунти". Лампард се справи добре в първия си сезон в "Челси" и изведе сините до четвърто място във Висшата лига и финал за "ФА къп". По това време лондончани имаха забрана за трансфери и мениджърът налагаше успешно предимно млади играчи.

През лятото "Челси" беше най-активният отбор на пазара и купи футболисти за обща стойност над 200 милиона паунда. Някои нови попълнения обаче все още не могат да се впишат, като сините са девети в класирането с 29 точки след 19 мача.

При Абрамович "Челси" е платил над 110 милиона паунда за неустойки на мениджъри.

Дневник